Hoe slim is jouw mobieltje echt voor je relatie?

In de afgelopen 15 jaar hebben mobiele telefoons een ongekende transformatie doorgemaakt. Ooit waren mobiele telefoons zware, lompe dingen met éénkleurige schermen en beperkte mogelijkheden. Nu dienen onze iPhones en Android-smartphones als onmisbare metgezellen die onze leefwereld vertegenwoordigen. Meer nog, het wordt geschat dat over de helft van de populatie op Aarde een smartphone in zijn bezit heeft (meer dan 2.16 biljoen mensen, eind 2016). Dit is niet verrassend gezien de mogelijkheden die de toestellen van vandaag bieden. We kunnen films bekijken, series, spelen geavanceerde spellen, lezen boeken, videochatten met mensen overal ter wereld en blijven verbonden met onze sociale accounts dag en nacht. Hoewel, de alomtegenwoordigheid van smartphones moet toch enige impact op ons leven hebben, nietwaar? Belangrijker nog, hebben ze ons gedrag in relaties veranderd?

Het Afleidingseffect

Zonder twijfel voorzien smartphones ons met onnoemelijk veel afleiding. Misschien lees je wel stripverhalen op je telefoon op de trein op weg naar het werk. Of misschien houd je ervan om films te bekijken in bed terwijl je partner in slaap valt naast je. Toch zijn er momenten waar je jezelf betrapt op het checken van Facebook updates of comments op je laatste Instagram post terwijl je eigenlijk zou moeten luisteren naar je partner. Als dit vertrouwd in de oren klinkt, ben je niet alleen. Volgens een recent onderzoek vindt ongeveer drie kwart van de ondervraagde vrouwen dat smartphones teveel verstoring veroorzaken in hun relaties. Dit veroorzaakt een aanzienlijke vermindering van ‘quality-time’ met hun partner. In een andere studie werd gepolst naar het gebruik van smartphones in de relatie. De ondervraagden die hun smartphone de hele tijd bij zich houden en meer afhankelijk zijn van hun toestel, waren onzekerder over hun relatie, implicerend dat mensen jaloers begonnen te worden op de smartphone van hun partner. Het is niet allemaal negatief natuurlijk. De voordelen ontwikkeld in de smartphone technologie zoals videochat of instant messaging apps laten ons toe om te communiceren met onze partners op verschillende manieren. Voor koppels die veel tijd apart spenderen in langeafstandsrelaties bijvoorbeeld, verzekert dit toch een zekere intimiteit met de andere partner in vergelijking met vroeger. smartphone relatie

Een Datingsrevolutie

Wat betreft het zoeken naar liefde, hebben smartphones de weg serieus geopend voor iedereen. Het spel is veranderd. Datingapps schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn vaker en vaker de reden hoe mensen elkaar leren kennen. Men is in staat om iemand van gelijk waar ter wereld te vinden. Terwijl internetdating niet erg serieus werd genomen en bekeken werd als wat verdacht, maken ze nu gewoon deel uit van ons dagelijks leven. Zeven procent van de Amerikanen tussen de 30 en 49 jaar hebben bijvoorbeeld hun partner of wederhelft online gevonden, terwijl 41% van de Amerikaanse internetgebruikers minstens 1 iemand kennen die gebruik maakt van datingsites. In het Verenigd Koninkrijk begint dan weer 1 op 5 relaties online, en net iets meer dan de helft van die gebruikers zijn vrouwen. Datingapps hebben de manier waarop we onze liefde vinden drastisch veranderd. In het verleden werd een potentiële partner vaak gevonden tijdens een avondje in een bar voor singles, en als je niet alleen naar huis wou gaan werd je bijna genoodzaakt om iemand te kiezen die je niet helemaal zag zitten. Met online datingsites heb je de kracht om je online zoekopdracht te verfijnen, op zoek naar een specifiek profiel zodat je de perfecte partner kan vinden. Wat hoef je nog meer te hebben in de zoektocht naar een nieuwe lover?

Een Oplossing voor Onbevredigbare Relaties

Voor mensen die ongelukkig zijn in hun huidige relaties of die op zoek zijn naar wat extra passie en affectie, zijn datingsites een ideale weg naar je diepste verlangens. Victoria Milan is toegewijd om mensen te helpen die net als jij, op zoek zijn naar wat meer in hun leven, en zoeken een pleziertje buiten het huwelijk of lange termijn relatie. In relaties met weinig tot geen seks, is het hebben van een affaire vaak de ideale manier om je geluk te redden. Zo is de fysieke kant van liefde verzorgd in je affaire, en ben je vrij om je te focussen op de emotionele en intieme kant van je vaste relatie. Smartphones maken het gebruik van een affaire discreet, simpel en veilig. Om meer te weten over Victoria Milan, neem een kijkje hier.