Hoe een Casual Relatie Onderhouden

“Er bestaat niet zoiets als casual seks. Alleen als je zo dronken bent dat je het je niet kan herinneren, gebeurt er wel degelijk iets in de hersenen” Biologisch Antropologe Helen Fisher

Casual seks, of seks zonder verplichtingen, wordt in sommige landen meer aanvaard dan in andere. Europeanen behoren tot de categorie met een meer open-minded kijk in vergelijking met andere regio’s. In Rusland bijvoorbeeld, beweert 80% van de mensen minstens één keer seks te hebben, terwijl Zwitserland statistisch gezien het meest tevreden is over hun seksleven, samen met Spanje en Griekenland.

In een enquête werden Britse volwassenen genoemd als diegenen met de meeste casual seks en meest losbollige relaties, na de Nederlanders en Duitsers. Zo hebben ze meer casual seks dan grote landen als de VS en Australië. Andere culturen zullen natuurlijk andere opvattingen hebben als het gaat over seks zonder verplichtingen. Zo behoort de VS zeker tot de landen die hierover het meest preuts zijn. Dat Groot-Brittannië zo hoog gerangschikt staat in de lijst van onenightstands toont aan hoe ver het idee hierover is veranderd de afgelopen jaren.

Beter dan het ontmoeten van mensen in bars voor vrijgezellen, clubs of andere sociale omgevingen, kunnen we nu casual ontmoetingen aangaan met mensen die we oprecht aantrekkelijk vinden, in plaats van zich te settelen. Je kan mensen hun profielen bekijken online, meer leren over hun lichamelijke verschijning, wat ze graag doen of waar ze helemaal niet van houden. En dit alles op een betrouwbare, veilige plek. Datingsites voor volwassenen zijn een ideale ontmoetingsplaats voor discrete afspraakjes en perfect om mensen te vinden die een casual relatie met je willen.

Casual relaties voorzien vele voordelen als een toegewijde relatie, maar dan zonder alle verplichtingen. Wanneer jij en je partner ervoor kiezen om een relatie casual te houden, kan je nog steeds genieten van de seks, het daten en kennismaken, zonder de angst om vast te hangen of om je levensstijl te moeten aanpassen.

Ben je bang dat je casual relatie ietwat te serieus wordt? Wil je niet vasthangen aan een vooraf bepaalde toekomst? Volg dan de volgende regels samengevat door de experts van Victoria Milan voor het hebben van een casual relatie. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken om ongewild vast te hangen aan een toegewijde relatie.

Relatie Onderhouden

Bespreek de regels vanaf het begin

Als je een man of vrouw vindt die je wil zien op regelmatige basis, zonder verplichtingen, met als doel veel plezier hebben, bespreek dan eerst en vooral deze zaken. Je moet enkele basisregels overeen komen en er zeker van zijn dat je op dezelfde golflengte zit als de ander. Beter te vroeg dan te laat.

Vertel hen dat je alleen geïnteresseerd bent in een casual relatie, en je geen plannen hebt om te settelen. Wees er zeker van dat ze hiermee akkoord gaan en dat ze zelf ook niets meer willen dan losse flirts en plezier voor het meer wordt dan dat!

Wees niet bang om limieten en eisen te stellen

Het is gemakkelijk om je te laten beïnvloeden door mensen die je graag hebt. Je wilt bepaalde dingen misschien niet doen in een casual relatie, zoals bij elkaar overnachten of elkaars vrienden ontmoeten, terwijl je partner je constant probeert te overtuigen. Uiteindelijk zullen ze je misschien over de schreef getrokken hebben tot je akkoord gaat, met alle gevolgen van dien. Weg vrijheid.

Het is van essentieel belang dat je vasthoudt aan je standpunt en dus weigert. Laat hen geen controle nemen of je schuldig laten voelen over zaken die je niet wilt. Het idee van casual relaties is vrijheid, en van zodra het gedwongen begint te worden is het tijd om er mee te stoppen. Je mag je nooit laten vasthangen.

Leer nooit elkaar ouders kennen

Zelfs als je toevallig elkaars ouders tegenkomt, zeg dan dat het gewoon een vriend of vriendin is, meer niet. Als je zegt dat de persoon waarmee je iets gaat drinken of eten, iemand is die je regelmatig ziet, denken ze misschien dat het iemand is om een vaste relatie mee uit te bouwen. Misschien ‘ondervragen’ ze die persoon wel, je weet wel hoe dit gaat. Voorkom dit en sta op de rempedaal.

Meer nog, probeer gesprekken over familie volledig te vermijden vanaf het begin, zeker als je moeilijkheden met hen hebt. Discrete, casual ontmoetingen hebben als doel plezier en opwinding zonder extra bagage aan beide kanten. Het laatste dat je partner wilt horen voor, tijdens of na de seks is hoeveel je van je moeder houdt of de problemen die je met je vader hebt.

Blijf volop andere partners zoeken

Laat jezelf niet in met één persoon, dus één lichaam of één gezicht om van te genieten. Blijf ontmoetingen regelen met andere mensen en vertel dit ook aan die betrokken persoon. Zo geef je aan dat je geen interesse hebt in settelen of vaste toekomstplannen. Op die manier kan je van meerdere partners tegelijk genieten zonder schuldgevoelens of bedrog.

Vermijd geschenkjes en veelzeggend gebaren

Je laat je misschien opgaan in het moment en je koopt die persoon een geschenkje. Een saunaticket voor beiden, of een lekkere massage. Misschien boek je zelfs een vakantie samen. Je houdt van elkaars gezelschap, je houdt van hun vaardigheden in bed en je wilt hen tonen dat je dit apprecieert.

Goed, hoe leuk en lief en attentvol dit allemaal mag zijn, het toont wel aan dat je gevoelens begint te ontwikkelen voor die persoon. Als je je inlaat met dergelijke gebaren en geschenken maak je de weg vrij naar een meer ingewikkelde relatie. En dat is NIET wat je wilt!

Blijft het lichamelijk, dan blijft het plezierig!

Victoria Milan is de perfecte plek om gebonden volwassenen te ontmoeten voor discrete afspraakjes, onenightstands of casual relaties. Blader door profielen, georganiseerd op jouw persoonlijke voorkeuren en interesses. Zo kom je misschien die perfecte partner tegen, zonder de emotionele bagage van een serieuze relatie.

Waarom beloon je je niet met een casual relatie of een afspraakje zonder verplichtingen? Laai die passie opnieuw op!