Metroseksueel versus Mannelijk – Wat Verkiezen Vrouwen Nu Echt?

Daten kan ontmoedigend zijn. Zowel voor mannen als vrouwen.

De maatschappelijke kijk op beide geslachten en de verwachtingen die we van beiden hebben zijn de laatste vijftig jaar aanzienlijk ontwikkeld. Vandaag de dag worden mannen aangemoedigd om gevoeliger te zijn, modieuzer, en laten we een kat een kat noemen, vrouwelijker.

Veel vrouwen doen intussen verder afstand van de hoge verwachtingen die hen wordt opgelegd: altijd make-up dragen, bepaalde kledij dragen en dat zij degenen moeten zijn waarop ‘gejaagd’ moet worden in plaats van zelf de jager te kunnen zijn.

Daarnaast is ook het debat rond de transgenders tegenwoordig erg bespreekbaar geworden. Desondanks is er nog een lange weg af te leggen.

Wat betekent dit alles? Weten hoe jezelf te presenteren en hoe je te gedragen, vandaag is het vinden van potentiële matches moeilijker geworden dan hoe het ooit was.

Gelukkig heeft online daten de weg vrijgemaakt voor iedereen in het datingscircuit. Het mogelijk maken om websites te gebruiken waar je op maat kan zoeken naar een ideale partner maakt daten veel gemakkelijker nu in vergelijking met hoe vorige generaties een partner moesten zoeken. Maar, je moet nog steeds weten wie je echt bent en hoe je jezelf moet verkopen.

Als een man tijdens het daten is het momenteel waarschijnlijk best overweldigend, wetende wat mogelijke partners eigenlijk willen vandaag. Metroseksueel of mannelijk? Modieus of ruig? Gladgeschoren of behaard?

Laten we het eens van wat dichterbij bekijken.

De Wetenschap Van Verlangen

Zoals vele onderwerpen, verduidelijkt wetenschappelijk en sociologisch onderzoek het vage begrip van de ‘ideale man’.

Een studie toonde aan dat vrouwen meer naar de traditionele ‘mannelijke’ mannen hunkeren, in landen met lagere levensverwachtingen en een algemene lagere gezondheid. Ongeveer 4500 vrouwen uit 300 landen werden foto’s getoond van diverse mannen en er werd hen gevraagd om de meest wenselijke mannen aan te duiden.

Sinds het belang van een sterkere constitutie en lichamelijke weerstand tegen ziektes steeg, steeg ook de voorkeur voor sterke grote mannen. Desondanks dat dit aantoonde dat deze type mannen de ideale paringspartner en kostwinner zijn (op een onderbewust niveau), toonde het onderzoek ook aan dat vrouwen antisociale neigingen linken aan deze soort ‘mannelijke’ mannen.

Dit plaatst de traditionele sterke mannen in een eigenaardige positie: fysiek aantrekkelijk, dat zeker, maar niet noodzakelijk de beste keuze om kinderen mee op te voeden.

Metroseksueel versus Mannelijk

Verzorging en Seksualiteit

Een andere studie toonde dan weer aan dat vrouwen mannen met een lichte baardgroei aantrekkelijk vonden voor korte en lange relaties, terwijl die met vollere baarden als agressiever worden beschouwd. Ook werd aangetoond dat baarden een indicator te zijn van oudere leeftijd en sociale maturiteit. Als gevolg toonde het onderzoek aan dat mannen met een stoppelbaard een spannende, bevredigende seksuele partner kunnen zijn, terwijl mannen die een volle baard hebben beter zouden zijn in het opvoeden van de kinderen.

Zouden metroseksuelen dan beter stoppen met het trimmen van hun baardjes en hun wenkbrauwen te epileren?

Nog niet.

Onderzoek gedaan via een populaire mobiele datingsapp ontdekte dat metroseksuele mannen meer positieve aandacht ontvingen dan vier andere types (241 matches, met vrouwen van om en bij de 23).

De ‘hipster’, de ‘rocker’, de ‘gym-kerel’ en de ‘jongeman’ waren allemaal aanzienlijk minder populair dan de metroseksueel. Waarom?

Een expert suggereerde dat, terwijl meer tijd spenderen in de badkamer dan de vrouwen in de relatie een negatieve factor kan zijn, hun oog voor detail toont wel aan dat ze een attente partner kunnen zijn.

“Als je trots bent door hoe je er uit ziet en graag naar fancy plaatsen gaat om te eten, te drinken en je vakantie te spenderen, ben je een perfecte match’, zei Caroline Brealey, een relatie-expert.

Wat Betekent Dit Alles?

Al bij al, dit is over het algemeen een beetje verwarrend.

Sommige vrouwen ondervraagd in de enquêtes vonden mannen met meer ‘mannelijke’ eigenschappen algemeen aantrekkelijker, zeker om sterke kinderen mee te maken en als grote kostwinner. Anderzijds vonden ze dit type minder betrouwbaar. Anderen daarentegen vonden dan weer dat mannen met volle baarden een betere kans maakten om de kinderen op te voeden.

Andere vrouwen daarentegen geloven dat een ijdele, metroseksuele man een attentere partner is.

Voel je je verward? Geen paniek.

Wat dit echt zegt is dat smaken en kleuren verschillen – wat we allemaal wel weten. Wat de ene vrouw ziet als een ideale look of karaktertrek, vindt de andere een gigantische afknapper.

Bij het online daten is het belangrijkste om jezelf te blijven – letterlijk en figuurlijk. Gebruik geen foto van 10 jaar geleden. Vind geen hobby’s of valse geschiedenis uit om aandacht te krijgen door de vrouwen. Wees eerlijk over jezelf en wees wie je bent. Zoals men zegt, op elk potje past een deksel, en je zal versteld staan van het aantal mogelijke matches die je onweerstaanbaar vinden.

Bij Victoria Milan zijn we vastberaden om getrouwde mensen en mensen uit lange relatie te helpen. Mensen die op zoek zijn naar de ideale partner voor een buitenechtelijke affaire. Je kan de man of vrouw van je dromen vinden en de sensatie herbeleven die je niet meer vindt in je vaste relatie.

Onthoud: blijf jezelf – of je nu metroseksueel bent of niet.