Ontrouw: Vrouwen zijn meer geïnteresseerd in een open relatie dan mannen

De meerderheid van de mensen die er een buitenechtelijke verhouding op na houdt, is ervan overtuigd dat zijn of haar partner nooit vreemdgaat. Hoewel ze actief vreemdgaan, zeggen ze dat ze nooit aan een open relatie zouden beginnen. Ook hebben ze geen belangstelling om swingen uit te proberen.

Het nieuwe onderzoek dat we onder 4854 van onze actieve mannelijke en vrouwelijke leden hielden over hun belangrijkste relatie, onthulde een verbazend sterk jaloers trekje.

Victoriamilan

De meerderheid van de vreemdgangers is overtuigd dat zijn of haar partner nooit vreemdgaat en dat deze er geen idee van heeft dat hij of zij bedrogen wordt. Bijna drie kwart van de vrouwen zegt dat ze hun mannelijke partner wel eens op flirten betrapt hebben, maar slechts een derde van de mannen zegt getuige geweest te zijn van een flirtende partner. Meer dan 90% van de mannen en bijna 75 vrouwen heeft nooit gemerkt dat zijn of haar partner vreemdgaat.

De overgrote meerderheid van de vreemdgangers is niet geïnteresseerd in een open relatie. De meerderheid van zowel mannelijke (73%) als vrouwelijke (62%) vreemdgangers zegt dat ze niet zouden overwegen hun partner met iemand anders te delen. Swingen met andere paren is ook geen optie, hoewel vrouwen -verrassend genoeg – meer open staan voor experimenteren (32%) dan mannen (23%).

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, onthult het onderzoek dat vreemdgangers, ook al gaan ze zelf vreemd, niet willen dat hun partner hetzelfde doet.

“We hebben ontdekt dat bedriegers een jaloers trekje hebben en er geen belangstelling voor hebben om hun belangrijkste relatie met iemand anders te delen. Ze willen niet dat hun partners weten dat ze vreemdgaan, en ze zullen nooit hun partner kennis laten maken met de wereld van het vreemdgaan.”

ONDERZOEKSGEGEVENS

4854 mannelijke en vrouwelijke leden van Victoria Milan geënquêteerd

**Weet uw partner dat u buitenechtelijke avontuurtjes heeft?** **Mannen** **Vrouwen**
Ja 20% 14%
Nee 56% 68%
Ik weet het niet 24% 18%
**Weet u of hij/zij buitenechtelijke avontuurtjes heeft?**
Ja, dat heeft hij/zij 12% 19%
Nee, dat heeft hij/zij niet 68% 51%
Ik zou het niet kunnen zeggen 20% 30%
**Heeft u hem of haar ooit betrapt op flirten?**
Ja 32% 74%
Nee 68% 26%
**Heeft u hem/haar ooit betrapt op vreemdgaan?**
Ja 9% 26%
Nee 91% 74%
**Zou u een open relatie aankunnen?**
Ja 27% 38%
Nee 73% 62%
**Zou u ooit swingen willen uitproberen?**
Ja, ik zou geen moeite hebben het te proberen 23% 32%
Nee, dat is niets voor mij 77% 68%