Vreemdgaan VS Open Relaties? De Fantastische Wereld van het Kiezen!

Voor sommigen is het hebben van een open relatie doodgewoon. Vele mensen zien simpelweg geen graten in het slapen met anderen tijdens een langdurige relatie of huwelijk. Het kan een morele keuze zijn van hoe iemand z’n leven wil leiden.

Zonder twijfel hangt er nog steeds een stigma vast aan open relaties in bepaalde landen, maar zou het misschien het antwoord kunnen zijn tot het behouden van een gelukkige relatie met iemand waarvan je houdt?

Een Frisse Kijk

Iedereen die al een langdurige relatie of huwelijk heeft gehad, zal weten dat gevoelens van lust en passie geleidelijk aan verdwijnen, en er een soort van diepe vriendschapsband ontstaat met je partner. Dit is natuurlijk normaal. Je geraakt erg gewoon aan elkaars lichaam, aan elkaars gewoontes en er valt maar weinig meer te ontdekken.

Het verlangen naar nieuwe lovers en de sensatie van het verkennen van nieuwe lichamen is sterk genoeg om vele mensen te doen vreemdgaan. In Europa zijn de statistieken om achterover te vallen. In Finland bijvoorbeeld, geeft 36% van de inwoners toe dat ze een affaire hebben, terwijl in het Verenigd Koninkrijk 1 miljoen mensen beweerden geïnteresseerd te zijn in het vreemdgaan van hun vaste partner.

Denemarken daarentegen is écht interessant, met 46% van de mensen die toegeven dat ze er een buitenechtelijke relatie op na houden. Bijna de helft van de ondervraagden had hun partner al minstens één keer bedrogen.

Te weten komen dat je wederhelft vreemdgegaan is met een andere persoon (of meerdere) kan absoluut verwoestend zijn, maar wat als het element van “bedrog” wordt los gezien van de situatie? Wat als je nog steeds samenleeft met je partner en om hen geeft, maar toch seksuele ontmoetingen met anderen kan hebben?

Open relaties kunnen daarom een oplossing bieden.

Tot slot, voor sommigen zijn open relaties absurd. Maar laten we de praktische voordelen eens bekijken.

Vreemdgaan VS Open Relaties

Kunnen Open Relaties Diepere Connecties Creëren?

Eerst en vooral is de ene persoon in de relatie doorgaans seksueler aangelegd dan de andere. Wanneer deze man of vrouw naar meer fysieke intimiteit verlangt, maar het niet kan vinden, kunnen ze gefrustreerd raken en uiteindelijk ook boos.

Het gevoel van constante afwijzing kan een heuse afstand creëren tussen beide partners, die hen verder en verder uit elkaar doet groeien…tot een scheiding onvermijdelijk is, en dus de meest logische oplossing is.

Hoewel, open relaties kunnen zo’n relaties redden. Als de meer seksueel aangelegde partner zijn fysieke noden ergens anders kan kwijt kan, kan het gevoel van afwijzing en kwaadheid mogelijks verdwijnen. Uiteindelijk zal de seksuele appetijt bevredigd worden door het vreemdgaan.

Doordat dit obstakel nu verdwenen is, kunnen partners zich nu opnieuw focussen op de meer emotionele aspecten van hun relaties.

Dit is uiteraard het grootste voordeel van een open relatie en vreemdgaan: de vrijheid om frisse, spannende en passionele ontmoetingen te hebben met mensen die je fysiek aantrekkelijk vindt terwijl je anderzijds die diepe persoonlijke band met je partner behoudt.

Een studie heeft aangetoond dat mensen in open relaties uiteindelijk gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die vasthangen aan monogamie.

Natuurlijk kan vreemdgaan ook effectief helpen bij velen. De sensatie van buitenechtelijke affaires hebben om de rug van je partner om, en de spanning van het vermijden van ontdekt te worden, helpt om hun seksuele ontmoetingen spannend te houden. Opnieuw, dit betekent niet dat deze mensen niet om hun partner geven – het betekent slechts het opzoeken van de natuurlijke driften die op de een of andere manier bevredigd moeten worden.

Bij Victoria Milan, voorziet ons dating netwerk u met een comfortabele en veilige manier om gelijkgezinde en gebonden mensen te vinden waarmee je discrete ontmoetingen kunt hebben. Als je op zoek bent naar een affaire, kan je een profiel aanmaken met een erg beveiligd systeem die anonimiteit garandeert. Als je echter een open relatie zoekt is dit niet nodig.

Misschien kan zowel jij als je partner beiden een profiel aanmaken en elkaar helpen met het vinden van een nieuwe lover. Dit kan misschien zelfs het vuur terug aanwakkeren in je relatie, en maakt je relatie opnieuw pikant!